my 1st time...

Hello people out there....This is my first blog....Sebelum ni xpenah lak terpk nak tulis blog coz i don't think i'm a good writer...But now i think mcm rasa nak menulis plak...that's why....Mcm2 yang berlaku dlm hidup skrg....kdg2 rasa give up tp bila ingt blk...kt xboleh give up dlm hidup...kena terus berdoa...

The past 2 weeks i think mcm minggu yg menduga sangat.... ye la...quite uncomfortable... Why not, keje bertimbun-timbun...ten shafiq plak admitted...operation...hurm...study lak, Nak kena siapkan CyCOM Club Website. Susah benar nak fahamkan coding2 PHP tu...Sampai beli buku PHP-MySQL...n thanks kat sir sofian coz tinglkn folder smp 2 kat ktorg before u leave...if not,parah jgkla...I worked alone on that website...But interesting. Banyak yang dah belajar dr situ...It really motivate me...Next sem dh nak practical, so by hook by crook, i have 2 prepare myself..physically and mentally 2....I should start it now...

Tu untuk ITS 330...Dtg plak lg 1...Colloquium utk subject CSC 349... 2 jer credit hour but tasks dia gempak tul....pon i worked alone...but i don't mind..Sian plak kat erni ngan alia coz project its face a big problem...Nak buat presentation slide, nak buat journal paper...wush...kalah org amik master...haha..

Utk CSC 317 dila manage sume psl system tu...Ketupat Bistro..haha...yang ni guna ASP plak...hurmm..lagi susah dari PHP....

But finally, dua2 tasks completed...website pun siap...insert, update n delete punya element sume jln...perfect...alhamdulillah...colloquium pon dh settle...Finally dpt jgk group terbaik for best report for Educational Trip to KLCC, Shah Alam n Genting...and also my group be the 1st runner up for the presentation...i'm glad n xexpect sgt pun bleh menang...thanks to all the panelists....Intrusion Detection and Prevention System is a lucky topic 4 me...

In the mean time, i've to choose two place for the pratical..then byk plak procedure nak kena buat...leceh jgk...i've made up my mind...i choose Nichias FGS and Hospital Sultanah Bahiyah...

Test pon bertimbun-timbun...But dh settle sume....alhamdulillah....

Dapat tahu keown plak accident...patah kaki plak tu...haish...sian dia...dh la final esok lusa...but nak wat camana,,,benda nak jadi...sabar je la...

N lusa start la final exam...Last final exam for diploma in Computer Science....sedih jgk...ye la...2 n half years stay kat sini...Gonna miss all my coursemates, my lecturers and all uitm staffs who are very kind to us since the 1st day we entered this uitm kedah...Thank you so much....Love you all...

1 comments:

Light October 29, 2008 at 8:55 PM  

penulis la yg mewarnai dunia....

ABOUT ME...

.:SHahiRAh @ sHa:.

I'm Shahirah Bt Mohamed Hatim....but my friends sometimes called me as 'sha' (my nickname actually). Saya seorang yg komited dgn apa saja keje yang buat. Full with passion dan ada prinsip hidup tersendiri. Seorng yg 'gile2' n serious (may ask my friends).

IT'S ME....

IT'S ME....
- - - -

TODAY IS....

TIME IS GOLD...

MY FOLLOWERS...